PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

Aliance národních sil - předsedkyně
  • ANS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.05.2024 11:22:39

Otázky pro 32 velvyslanců států NATO, kteří v Praze jednali o válce.

Otázky pro 32 velvyslanců států NATO, kteří v Praze jednali o válce.

CHCEME MÍR! V Černínském paláci dnes jednali velvyslanci států, které jsou členy NATO. Iniciativa NE ZÁKLADNÁM vznesla veřejně otázky: Proč neplníte článek 1 Severoatlantické smlouvy? Proč vyvoláváte válku? K čemu vás lidé potřebují a platí?

Hlavním heslem naší dnešní demonstrace je slovo MÍR.

My, zde přítomní, požadujeme:

aby naše vláda a parlament  podporovaly MÍR, ne válku!

Slovo MÍR je prastaré – je svědkem celé lidské historie. Pochází ze staroslověnštiny, kde již tehdy toto slovo označovalo také celý svět, klid a harmonii.


Nyní – v rámci totálního úpadku kultury a lidství -  je však zesměšňováno stejně, jako vše pravdivé a vznešené.


De facto tajně, za zády obyvatel – a to nejen ČR – vznikla v rámci NATO  tzv. Bukurešťská devítka, což je vojenský pakt založený roku 2015 i v Rumunsku. 


Členy B9 jsou Bulharsko, Česká republika, Estonsko, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Polsko, Rumunsko a Slovensko. Tedy bývalé socialistické země, které mají jít v rámci NATO do bojů proti Ruské federaci.


Bukurešťský pakt byl podepsán v roce 2015, kdy byl prezidentem Miloš Zeman,  premiérem Bohuslav Sobotka (předseda ČSSD), ministrem zahraničí Lubomír Zaorálek (za ČSSD) a ministrem obrany Martin Stropnický (za ANO).


Krátce poté, co v roce 2014 proběhl převrat na Ukrajině, který byl podporovaný USA a EU, vlády bývalých socialistických zemí uzavřely tento vojenský pakt a dohodly se, že v případě útoku na Ukrajinu, poskytnou vojenský materiál a všechny nezbytné prostředky, včetně vojáků, na tzv. ochranu Ukrajiny.  A to již v roce 2015!


Bukurešťská devítka „ochotných“ vznikla jen proto, aby NATO samo nemuselo vstoupit do válečného konfliktu s Ruskem. Proto byl vytvořen ochranný val států, které mají být ve válce s Ruskem de facto obětovány.


Dne 22. února 2023 se představitelé států B9 setkali na summitu ve Varšavě s prezidentem Spojených států amerických Joe Bidenem a generálním tajemníkem NATO Jensem Stoltenbergem. Ve společné deklaraci, kterou přijali, se dohodli, že se v případě ohrožení vzájemně podpoří.


Text deklarace označuje Rusko za nejvýznamnější a přímou hrozbou pro bezpečnost spojenců a slibuje další podporu Ukrajiny s cílem obnovit její mezinárodně uznávané hranice.


A dále účastníci – včetně českého premiéra P. Fialy – požadovali po NATO posílit vojenskou přítomnost ve svých zemích. B9 tedy byla vytvořena proto, aby státy v ní byly obětovány v nekonečné a vysilující válce s Ruskem, zatímco zbylé státy NATO se přímo od tohoto konfliktu budou distancovat a maximálně dodají ty zbraně a peníze.


A proto žádáme jménem lidu ČR okamžité vystoupení naší země z NATO – podle článku 13 zakládající smlouvy!

Děkuji Vám za pozornost.

Vladimíra Vítová

předsedkyně Českého mírového fóra a Aliance národních sil

Praha 30. 5. 2023   

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama