Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.08.2024 9:47:00

Volební program SPD, Trikolory a PRO pro Středočeský kraj – volte číslo 7!

Volební program SPD, Trikolory a PRO pro Středočeský kraj – volte číslo 7!

Státní volební komise dne 6. srpna 2024 vylosovala čísla pro označení hlasovacích lístků politických stran, politických hnutí a koalic pro volby do zastupitelstev krajů, které se budou konat na území České republiky ve dnech 20. a 21. září 2024.

Hnutí SPD spolu s koaličními partnery si v rámci jednotlivých krajů definovalo volební program, ve kterém stanovilo prioritní témata, zaměřená na konkrétní kraj. Našim cílem je uspět v těchto krajských volbách a získat na krajských úřadech zastupitele, kteří budou tyto naše prioritní témata prosazovat. Pro Středočeský kraj, kterému bylo vylosováno volební číslo 7, máme 8 prioritních bodů, které v rámci volební kampaně představujeme našim občanům, a to formou letáků, sociálních sítí nebo debatou s občany při kontaktní kampani.

Konkrétně požadujeme dostupné zdravotnictví, kdy v každém okresním městě zřídíme zubní i všeobecnou pohotovost a vyřešíme kritickou situaci nedostatku personálu v krajských nemocnicích. Nezapomínáme též na naše seniory, kdy posílíme terénní sociální služby pro seniory a zdravotně postižené občany a zajistíme cenovou dostupnost těchto služeb v domácím prostředí i v pobytových zařízeních.  Jasně říkáme NE národnímu parku Křivoklátsko, který prosazuje Fialova vláda proti vůli místních občanů i samospráv. V rámci dostupné dopravy obnovíme dopravní spojení zrušená současným vedením kraje a zavedeme jízdné zdarma v krajské dopravě pro žáky, studenty, seniory a občany se zdravotním postižením.

V programu myslíme i na naše rodiny s dětmi, kdy matkám s trvalým pobytem v našem kraji poskytneme finanční příspěvek při narození dítěte. Nízkopříjmovým pracujícím rodičům poskytneme finanční příspěvek na pobyt dítěte v předškolním zařízení a zajistíme dostatečné kapacity na středních školách v našem kraji. Též pomůžeme obcím s rozšířením kapacit mateřských a základních škol a středočeským školám zajistíme možnost nákupu kvalitních potravin od místních zemědělců. Chceme též napravit žalostný stav krajských komunikací 2. a 3. třídy, kdy důslednou kontrolou a vytvořením konkurenčního prostředí zvýšíme kvalitu jejich oprav. Na to vše bude potřeba více financí, a proto budeme požadovat změny v nastavení financování krajů, jelikož náš kraj již nesmí být bezplatným servisem pro Prahu.

Jestli žijete ve Středočeském kraji a souhlasíte-li s našim volebním programem, volte prosím v krajských volbách číslo 7. Děkujeme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama