ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2024 14:07:00

Kraje jsou podle nás chybně ustanovenou územní jednotkou

Kraje jsou podle nás chybně ustanovenou územní jednotkou

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k volbám do krajských zastupitelstev a Senátu

 Děkujeme všem voličům, kteří dali hlas našim kandidátům po celé České republice. Gratulujrme všem vítězům, ať už jsou z našich řad nebo z cizích. Teprve podruhé v historii se náš kandidát probojoval do druhého kola senátních voleb.

Přestože jsme velmi zklamaní, že se nepodařilo zejména v některých dalších obvodech postoupit, objektivně se jedná o nejlepší 1. kolo senátních voleb od založení strany.

Šest ze sedmi našich kandidátů navíc překonalo zákonem danou hranici 6 procent, což je suverénně nejvyšší počet v historii strany. Úspěch se v tomto smyslu podařil v obou obvodech spíš progresivisticky naladěné Prahy, ale i v tradičnějších venkovských obvodech v Čechách i na Moravě.

Potvrzuje to, že Svobodní jsou stranou, která má unikátní potenciál nabídnout třetí cestu, která pomůže spojit dnes rozdělovanou českou společnost. Jsme stranou pro všechny svobodomyslné lidi bez ohledu na to, zda žijí ve městech, či na vesnici. Bez ohledu na věk, vzdělání či profesi.

Kraje jsou podle nás chybně ustanovenou územní jednotkou a z pohledu stranického vedení mají i kvůli tomu krajské volby nejmenší prioritu. Přesto nás velmi potěšilo, že si v nich oproti krajským volbám v roce 2020 o jeden mandát polepšíme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama