Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2014 11:09:58

Kvóty by jen snížily kvalitu kandidátních listin

Kvóty by jen snížily kvalitu kandidátních listin

Ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD) minulý měsíc „ohromil“ svým nápadem na zavedení pozitivní diskriminace Romů a návrhem volebního práva i pro cizince.

Ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD) minulý měsíc „ohromil“ svým nápadem na zavedení pozitivní diskriminace Romů a návrhem volebního práva i pro cizince. Obojí Úsvit kategoricky odmítá. Teď přišel Dienstbier z dalším návrhem, že by na kandidátkách do Sněmovny a krajů byla povinně minimálně 1/3 žen s tím, že strany, které by to nezajistily, by dostaly menší státní podporu. Ministr vnitra Chovanec (ČSSD) navrhuje změnit Ústavu, aby umožnila kvóty pro ženy.

Myslím, že to je absurdní nesmysl - každý ví, že dnes se každá strana snaží ženy na kandidátky dostat, včetně Úsvitu. Problém není v neochotě stran, ale v neochotě schopných žen kandidovat. Kvóty by jen snížily kvalitu kandidátních listin, protože by strany byly nuceny umístit tam jakoukoliv ženu bez ohledu na její schopnosti. Navíc, kandidátní listina je formalita - rozhodující jsou volitelná místa, tzn. že můžete mít na kandidátce 80 procent žen, ale když nebudou na prvních volitelných místech, tak jim to je houby platné. Pokud jde o Úsvit, jak víte, my se nebojíme ženy dávat do čela kandidátek – příkladem je naše poslankyně za Liberecký kraj Jana Hnyková. Na rozdíl od ostatních stran. A kvóty k tomu nepotřebujeme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama