ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.08.2010 14:16:33

Peníze z náhrad našich poslanců míří do zatopených oblastí

Peníze z náhrad našich poslanců míří do zatopených oblastí

Za 160 000 korun se nakoupí prostředky nutné pro likviaci povodňových škod.

Dezinfekční přípravky, úklidové prostředky, nářadí. Tyto věci budou nakoupeny z nespotřebovaných náhrad poslanců strany Věci veřejné za měsíc červen. Celou akci koordinují krizové štáby Libereckého a Ústeckého kraje.

„Jedná se o 160 000 korun. Nakoupí se za ně prostředky, bez kterých nelze likvidovat škody po povodních. Např. speciálně vyztužené pytle na odpadky, lopaty, košťata či dezinfekční přípravky a antibakteriální gely. Krizový štáb je pak rozdělí potřebným obcím," řekl poslanec VV za Ústecký kraj David Kádner. Věci veřejné do postižených krajů poslali i dobrovolníky.

„Jsou to buď Véčkaři nebo lidé, kteří se přihlásili na naši výzvu," upřesnil poslanec VV Petr Skokan.

Poslanci strany Věci veřejné se zavázali, že každý měsíc věnují na dobročinné účely či na jiné prospěšné záležitosti nespotřebované poslanecké náhrady. O jejich konkrétním použití rozhoduje poslanecký klub. Věci veřejné jsou jedinou stranou, ve které poslanci nevyčerpávají všechny státem přidělené náhrady. Nechávají si jen ty, jejichž využití doloží účty. Zbytek peněz ukládají na společné poslanecké konto.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama