Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.12.2011 19:43:05

U pražských středoškoláků vede koncepce vzdělávání ČSSD

U pražských středoškoláků vede koncepce vzdělávání ČSSD

Největší úspěch na debatě studentů s politiky, kterou uspořádala společnost Člověk v tísni, měla koncepce vzdělávání ČSSD.

O vizi, kam posunout český vzdělávací systém, hovořil s pražskými středoškoláky a gymnazisty stínový ministr školství Marcel Chládek.

V debatě, do které se zapojili i zástupci ODS a MŠMT, zajímaly studenty nejvíce státní maturity a zavedení školného na veřejných vysokých školách.

„Zájem mladých lidí o budoucnost českého školství mne velmi překvapil. Poté, co jsme s kolegy přednesli každý svou vizi budoucnosti českého školství, proběhlo mezi přítomnými studenty hlasování. Z 82 hlasujících jsem s koncepcí ČSSD získal 49 hlasů, což považuji za velmi pozitivní výsledek. Pro koncepci ODS pak hlasovalo 30 studentů a koncepce ministra Josefa Dobeše získala pouhé 3 hlasy! Takový výsledek pro MŠMT považuji za naprosté fiasko a další důkaz toho, že Josef Dobeš svou ministerskou funkci nezvládá. Jak se totiž na debatě ukázalo, Dobeše kritizuje nejen odborná veřejnost – učitelé a vysokoškolští profesoři – ale také samotní studenti,“ okomentoval průběh debaty Marcel Chládek.

Debata byla součástí aktivit programu "Jeden svět na školách", konkrétně projektu "Kdo jiný?", který je zaměřen na podporu aktivního občanství mladých lidí.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama