Mgr. Václav Láska

Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • BPP
  • Praha 5
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.03.2020 9:09:00

Za co mám být té Číně vděčný? Za rozšíření viru?

Za co mám být té Číně vděčný? Za rozšíření viru?

Komentář na facebookovém profilu ke koronaviru

Za co prosím mám být té Číně vděčný? Za to že podcenila virus, který se z jednoho čínského města rozšířil do celého světa? Nebo za to, že o viru dlouho lhala a nedovolila se světu na něj pořádně připravit? Nebo za to, že v počátku přijala zdarma pomoc celého světa a teď to samé zboží prodává světu buď za nejvyšší nabídku, nebo podle toho, jak jste či nejste loajální k čínským komunistům?

To mi na žádný vděk nepřijde. Víte za co jsem vděčný já? Za českou mentalitu. Za to české brblání, které s časech krize změní v touho pomáhat. Za tu českou mentalitu, která vede k tomu, že zatímco ve stejné situaci Američané vykupují obchody se zbraněmi, Češi šijí pro své sousedy a seniory roušky. Za českou mentalitu, která neustálou nespokojenost se vším, v době krize promění v zodpovědnost, se kterou desetitisíce lékařů, hasičů, policistů, vojáků, vědců a spousty dalších profesí, pracují a pomáhají na 150%.

Za tohle jsem vděčný. Ale fakt nebudu vděčný totalitnímu režimu, který svým lhaním a nezodpovědností způsobil celosvětovou krizi a teď z ní těží, co se dá.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama