Ing. Roman Línek, MBA

  • KDU-ČSL
  • Pardubický kraj
  • náměstek hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2012 14:37:00

S Barrosem jsme hovořili o budoucnosti Evropy

S Barrosem jsme hovořili o budoucnosti Evropy

Minulý týden se v Bruselu uskutečnilo plenární zasedání Výboru regionů. Jednání se v rámci české delegace účastnil i náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek.

Ten je zároveň jedním ze dvou českých zástupců v předsednictvu tohoto orgánu, který hájí zájmy regionů a obcí na celoevropské úrovni. Jako člen KDU-ČSL působí ve frakci Evropské lidové strany. Do této frakce nově přibyl rovněž člen KDU-ČSL, starosta obce Strání Mgr. Ondřej Benešík, a je předpoklad, že v ní budou působit i někteří další nově jmenovaní členové Výboru regionů za ČR, jako například primátorka Pardubic MUDr. Štěpánka Fraňková.

„V rámci 23 projednávaných bodů jsme podpořili zavedení společného systému daně z finančních transakcí, opatření proti dětské chudobě, řešení problematiky přistěhovalců a jejich integrace, modernizaci vysokoškolského vzdělávání a další záležitosti,“ shrnuje obsah jednání Línek.

Mezi vystupujícími hosty zaujala evropská komisařka pro námořní záležitosti a rybolov Maria Damanaki a ministr pro evropské záležitosti předsedajícího Dánska Nicolai Wammen, který představil priority dánského předsednictví. „Dánové kladou důraz na odpovědnou, dynamickou, zelenou a bezpečnou Evropu. Chtějí v době krize jednoznačně přispět ke stabilitě eura a eurozóny, ač v ní sami nejsou, a zároveň chtějí politicky posílit soudržnost a spolupráci všech 27 členů bez výjimek,“ komentuje jeho sdělení ve Výboru regionů Línek.

Vrcholem však a bylo dlouho očekávané vystoupení předsedy Evropské komise José Manuela Barrosa, který na Výbor regionů přijel přímo ze své pracovní cesty po Číně. S členy výboru konzultoval aktuální situaci v Evropské unii. „Předseda Evropské komise naprosto otevřeně promluvil o aktuálním krizovém vývoji včetně situace v Řecku či o atmosféře na euro summitech. Zdůraznil nutnost fiskální konsolidace, ale zároveň i paralelního přijetí opatření k růstu. Zvláště se věnoval podpoře zaměstnanosti mladých, kterých je dnes v EU pět milionů bez práce, a podpoře malých a středních podniků. Klíč k řešení dnešní těžké situace vidí v kombinaci odpovědnosti a solidarity, obnově důvěry lidí v EU i svoji budoucnost a v reformách evropských ekonomik. Chce, aby i v nových podmínkách Evropa obhájila, případně reformovala svůj model sociálního tržního hospodářství, který je po mnoho desetiletí pro Evropu určující,“ konstatoval z jednání z Bruselu Roman Línek.

Roman Línek

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama