Bohužel se ale setkávám s tím, že nemají ani ty nejzákladnější znalosti o tom, co denně jedí, jaký je rozdíl mezi trvanlivou a čerstvou potravinou, co je pro tělo prospěšné a co ne.
Reklamy v televizi jim to neřeknou, protože tam je vše vždy naprosto skvělé a geniální. Asi se shodneme, že čerstvé potraviny jsou prospěšnější lidskému organismu než konzervované.
A proč? Pro člověka je nejlepší plnohodnotná čerstvá lokální potravina, která necestuje stovky kilometrů a nemá trvanlivost měsíce i roky. Vzniká blízko nás a je tedy nejpřirozenější pro náš organismus. Tyto lokální potraviny posilují náš imunitní systém daleko více než jakákoliv trvanlivá potravina. Ta totiž aby byla trvanlivá, obsahuje celou řadu látek – stabilizátorů, konzervantů apod. Zatímco potravina, vyrobená za humny a do pár dnů prodaná tyto látky, často při větší konzumaci škodlivé, nepotřebuje.