Mgr. Jan Grolich

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.12.2021 19:09:00

Ve sbírkách na podporu lidí zasažených tornádem se vybraly stovky milionů korun

Ve sbírkách na podporu lidí zasažených tornádem se vybraly stovky milionů korun

Neziskovky převzaly ocenění za pomoc v obcích po tornádu

Bronzové medaile z rukou hejtmana Jana Grolicha převzalo dnes (9. prosince 2021) v sídle Krajského úřadu Jihomoravského kraje na Žerotínově náměstí v Brně šest nestátních neziskových organizací. Ocenění dostaly za mimořádné pracovní nasazení a významnou pomoc v obcích, které letos v červnu zasáhlo ničivé tornádo.

Zjišťování potřeb postižených osob, distribuce humanitární pomoci, organizace dobrovolnické pomoci, pomoc v terénu, finanční pomoc a dluhové poradenství, psychologická podpora, zprostředkování odborných řemeslníků a další. S tím vším pomáhaly nestátní neziskové organizace v obcích postižených přírodní katastrofou. Ve čtvrtek 9. prosince převzaly pamětní bronzové medaile tyto neziskovky: Vodní záchranná služba Českého červeného kříže Nové Mlýny, Diecézní charita Brno, SPONDEA, Humanitární organizace ADRA, Diakonie Českobratrské církve evangelické Středisko humanitární a rozvojové spolupráce, Člověk v tísni. Dodatečně hejtman ocenění udělí i organizacím, které se nemohly zúčastnit, a to Českému červenému kříži - oblastní spolek Brno a Armádě spásy.

„Vaše pracovní nasazení bylo mimořádné. Dokázali jste ve sbírkách na podporu lidí zasažených tornádem stovky milionů korun. Máte totiž dobré jméno a lidé vám věří. Protože děláte dobrou práci. Díky vám se vrátila spousta rodin tak rychle do svých domovů. Ještě jednou velké díky,“ řekl během komorního ceremoniálu jihomoravský hejtman Jan Grolich.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama