Strana soukromníků České republiky

  • Soukromníci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.03.2022 6:37:00

Nebudeme spolupracovat s nikým, kdo má jiný názor

Nebudeme spolupracovat s nikým, kdo má jiný názor

Komentář na facebookovém profilu k válce na Ukrajině

 Dne 24. 2. 2022 napadla Ruská federace svrchovanou a nezávislou Ukrajinu. Jen den před útokem jsme zveřejnili příspěvek s titulkem "Ukrajina se musí tvrdě bránit, jinak dopadne jako Československo v letech 1938 a 1968", jehož obsah se doslova naplnil. Ještě v pátek, tedy druhý den útoku, bylo totiž zřejmé, že některé evropské státy sází na pád a rychlé obsazení Ukrajiny okupačními vojsky. Týden poté vidíme, že Ukrajina bojuje o svůj život jako málokdo. Demokratický svět také naštěstí docela rychle pochopil, že ji musí podržet a zločince Putina i jeho sebranku postavit před soud.

Děkujeme vládě Petra Fialy za správnou reakci. Rychlá pomoc Ukrajině a prosazování maximálních sankcí proti Ruské federaci je postoj, který jednoznačně podporujeme. Děkujeme také všem živnostníkům, soukromníkům i dalším lidem, kteří pomáhají. Občané České republiky opět dokázali, že mají srdce na pravém místě.

I my se bohužel setkáváme s pokusy situaci na Ukrajině relativizovat, fakta jsou však jasná. Putinovská Ruská federace je agresor, svobodná a svrchovaná Ukrajina oběť agrese. Hrdý lid Ukrajiny tak má legitimní a nezpochybnitelné právo se bránit, vyhnat každého okupanta, který se jej snaží připravit o svobody a demokratický svět má morální povinnost Ukrajině pomáhat všemi dostupnými prostředky. Soukromníci proto ústy svého předsedy Petra Bajera prohlašují, že nebudou spolupracovat s nikým, kdo má v tomto případě jiný názor.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama