Strana soukromníků České republiky

  • Soukromníci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.03.2022 11:33:00

Měli jsme v roce 1938 bojovat?

Měli jsme v roce 1938 bojovat?

Komentář na facebookovém profilu k výročí nacistické okupace

 Připomínáme si jedno z nejčernějších období naší historie, kdy nacistické Německo zahájilo okupaci zbylého území české části Československa, tedy území Čech, Moravy a Slezska, které Německo a Polsko do té doby neobsadilo a neanektovalo.

Okupace proběhla 14. až 16. března 1939. Na násilně obsazeném území byl 16. března 1939 zřízen Protektorát Čechy a Morava. Okupací Německo porušilo Mnichovskou dohodu z roku 1938 a zlikvidovalo demokratický stát.

Pár set kilometrů na východ se 83 let poté odehrává podobný příběh. Agresivní Rusko napadlo v minulosti územně oslabenou demokratickou Ukrajinu a pokusilo se ji definitivně zlomit. Díky nečekanému odporu Ukrajinců i podpoře spojenců zatím naštěstí bez úspěchu.

Přejeme si, aby Ukrajina boj o svobodu dovedla do vítězného konce a okupanta vyhnala za hranice své země. Ukrajina nesmí padnout!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama