Strana soukromníků České republiky

  • Soukromníci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.04.2022 12:45:00

Dotování průmyslu ekonomiku nespasí, klíčová je silná střední třída

Dotování průmyslu ekonomiku nespasí, klíčová je silná střední třída

Komentář na facebookovém profilu ke krizi průmyslu

 Od počátku existence strany tvrdíme, že základem fungujícího a zdravého státu je silná střední třída, složená především ze živnostníků, majitelů malých i středních firem a jejich zaměstnanců. Nikdy se totiž nestane, aby se do neřešitelných problémů dostali všichni najednou, a případný kolaps jednotlivců ekonomiku neohrozí. Minulá vláda si to nemyslela a připravila nám smrtící mix, spočívající v přebujelém státním aparátu, nepřátelském prostředí pro malé podnikání a orientaci na velký průmysl bez přidané hodnoty.

Každé výraznější zakolísání segmentu velkého průmyslu tak obvykle znamená tisíce lidí bez práce, nebo miliardové náklady na udržení zaměstnanosti. Nic takového v případě živnostníků a malých i středních firem nehrozí, protože tyto skupiny očekávají pouze jednoduché podmínky pro podnikání a co nejnižší daně.

Vláda Petra Fialy musí okamžitě nastartovat dramatické změny a během velmi krátké doby je také dokončit. Namátkou zmiňme stovky podmínek a povinností, které zcela zbytečně zatěžují podnikatele. Také milionová hranice obratu pro neplátce DPH je nedostatečná a o zavedení odvodu DPH z inkasovaných plateb, nikoli jen vystavených faktur, jsme mluvili již s Mirkem Topolánkem, tehdejším předsedou vlády.

Více o krizi autoprůmyslu ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama