JUDr. Hana Kordová Marvanová

  • BPP
  • Praha 11
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.06.2022 10:21:00

Pražský magistrát nechá provést v DPP nezávislý forenzní audit

Pražský magistrát nechá provést v DPP nezávislý forenzní audit

Komentář na facebookovém profilu ke kontrole hospodaření Dopravního podniku hlavního městay Prahy

 Ve spolupráci se Zdeňkem Zajíčkem na pražském zastupitelstvu jsme učinili dva zásadní kroky k transparentnímu hospodaření Dopravního podniku hlavního města Prahy a zabránění korupce.

1. Rozhodli jsme o tom, že přímo pražský magistrát nechá provést nezávislý forenzní audit, který by měl prověřit všechny podezřelé transakce v Dopravním podniku. Odmítli jsme, aby to dělal sám Dopravní podnik, protože se nyní nelze spolehnout na objektivitu.

2. Uložili jsme pražské radě, že musí zajistit změnu stanov tak, aby byl Dopravní podnik důsledně kontrolován pražským magistrátem. Dopravní podnik totiž doposud nepotřeboval souhlas města, a dokonce nemusel město vůbec informovat, i když realizoval velké majetkové transakce a zakázky! Takže se vše mohlo odehrávat za zády města. Takto nastavená pravidla byla vysloveně živnou půdou pro korupci. Dva roky jsem se marně snažila o změnu, ale neměla jsem v radě podporu. Nyní se díky usnesení zastupitelstva konečně sníží hodnota při prodeji nemovitostí z vlastnictví Dopravního podniku z 6 miliard na 50 milionů korun, aby k takovým transakcím, převyšujícím tuto hodnotu, potřeboval Dopravní podnik souhlas rady jako valné hromady.

Doufám, že se nám takto podaří zabránit korupci a Dopravní podnik bude hospodařit transparentně.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama