JUDr. Hana Kordová Marvanová

  • BPP
  • Praha 11
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2022 21:07:00

Milostivé léto II pokračuje

Milostivé léto II pokračuje

V rámci akce Milostivé léto II mohou být dlužníkům odpuštěny poplatky, úroky či penále a zastavena exekuce. Radní Hana Kordová Marvanová nyní zasílá dlužníkům osobní dopis s potřebnými informacemi.

 Osobním dopisem s nabídkou poradenství oslovuje dlužníky radní pro oblast legislativy, veřejné správy a podpory bydlení Hana Kordová Marvanová. Informuje je o možnostech, které nabízí akce Milostivé léto II a popisuje kroky, které by měl dlužník učinit pro to, aby mu byla exekuce zastavena.

Cílem je zvýšit informovanost občanů, kteří jsou zatíženi exekucí kvůli nezaplacenému nájemnému. „Každý by měl mít šanci na zlepšení životní situace. Akce Milostivé léto I byla úspěšná a jsem ráda, že ji můžeme zopakovat. Oslovila jsem dlužníky přímo a věřím, že se tak informace o možnosti a způsobu řešení dluhu dostanou do rukou těchto občanů. Nebudou si tak muset shánět informace, překonají své obavy z exekutorů, a začnou svoji situaci řešit,“ říká radní Kordová Marvanová.

„Navíc spolupracujeme s organizací Člověk v tísni. Na ni se dlužník může obrátit v případě, že potřebuje pomoc se splacením jistiny. Předpokládám, že Milostivé léto II. bude ještě úspěšnější než akce předešlá a této možnosti využije více občanů,“ přeje si radní.

Vedoucí programu Dluhové poradenství Člověka v tísni Daniel Hůle k tomu dodává: „Během prvního Milostivého léta byla Praha jedním z prvních věřitelů, kteří Milostivé léto pochopili jako příležitost pro své občany, proto vítám, že je Praha opět mezi prvními, kdo chce svým obyvatelům pomoci této šance využít. Věřitelem nemusí být přitom jen Praha, ale třeba zdravotní pojišťovny, a právě díky této iniciativě se o tom mohou lidé dozvědět,“ přibližuje Daniel Hůle.

Akce Milostivé léto II byla spuštěna 1. září 2022 a potrvá do 30. listopadu 2022. V tomto období občané, kteří mají dluh kvůli nesplaceným poplatkům, pokutám či nájmům vůči Magistrátu hl. m. Prahy, jeho městským organizacím či městským částem, mohou svůj dluh výrazně snížit a zastavit již probíhající exekuci. Praha o této akci spustila rozsáhlou informační kampaň v dopravních prostředcích, v médiích a na dalších místech metropole.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama