ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2012 15:09:04

John k vyjádření premiéra Nečase na adresu policejního prezidenta Lessyho

John k vyjádření premiéra Nečase na adresu policejního prezidenta Lessyho

"Jsem naprosto šokován! Je zcela nepřípustné, aby sám premiér této země, Petr Nečas, schvaloval v podstatě nezákonné a nátlakové jednání ministra Kalouska," uvádí ve svém prohlášení Radek John.

Jsem naprosto šokován! Je zcela nepřípustné, aby sám premiér této země, Petr Nečas, schvaloval v podstatě nezákonné a nátlakové jednání ministra Kalouska a dokonce sám svými vlastními výroky dále pokračoval v  dehonestaci policejního prezidenta a umocňoval již tak vyhrocenou situaci. Toto chování je zdrcující a v právním státě naprosto neakceptovatelné.

Není to tak dlouho, kdy z úst druhého nejvyššího činitele této země, pana Nečase, padala slova slibů o pomoci a podpoře policii a zatím se děje pravý opak! Proti původním slibům je naprosto neuvěřitelným způsobem pozice policie doslova ochromována a zpochybňována a to jak oblasti ekonomické, tak i morální. Jak byla policie vzývána u kauzy Rath, tak stejně intenzivně je zpochybňována u kauzy CASA. Co je však na celé situaci nejhorší, je fakt, že se tak děje otevřeně a před zraky všech občanů České republiky. Pod taktovkou premiéra je zpochybňována autorita policie a jejích dosažených výsledků a to jak mocensky, tak přímým politickým nátlakem.

Jsem přesvědčen, že jde o plíživou snahu znepříjemnit řízení policejního sboru. Chování ministra Kalouska a premiéra Nečase jen potvrzuje, že za celou touto štvavou kampaní má být vynucení odchodu policejního prezidenta Petra Lessyho a podle neustávajícího, stupňujícího se nátlaku je zcela evidentní, že celé koalici se nezamlouvá nezávislost a aktivita policie a policejního prezidenta.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama