ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.07.2012 14:11:32

Prohlášení Tomáše Jarolíma ke zprávě ÚOKFK

Prohlášení Tomáše Jarolíma ke zprávě ÚOKFK

"Pokud ministr Kubice nepředloží návrh zákona, který ponechá 10% prostředků získaných v rámci boje s kriminalitou v rozpočtu policie, jsem připraven společně s PK VV tak učinit sám," vyplývá z prohlášení Tomáše Jarolíma.

 V návaznosti na pololetní hodnotící zprávu policie o proti korupčních aktivitách, bych rád připomněl svou původní myšlenku a vyzval ministra vnitra Kubiceho k okamžitému předložení zákona, který ponechá 10% prostředků, zadržených či zabavených v rámci boje s kriminalitou (včetně té korupční) v rozpočtu police.
Jak vyplývá z pololetní zprávy ÚOKFK je v současné době vyšetřováno celkem 402 případů se škodou zhruba 83 miliard korun. Z toho 78 případů je korupčního charakteru a vznikla při nich škoda přibližně 9,5 miliardy korun.
Pokud tak ministr Kubice neučiní, jsem připraven společně s poslaneckým klubem Věcí veřejných tento návrh do Poslanecké sněmovny předložit.
Tomáš Jarolím - místopředseda VV pro boj s korupcí
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama