Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2023 20:07:00

Fialova vláda chce zlikvidovat živnostníky

Fialova vláda chce zlikvidovat živnostníky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zvýšení záloh OSVČ

 OSVČ mají nově platit o 70 procent vyšší zálohy. Podle Hospodářských novin Jurečkovo ministerstvo práce prosazuje zvýšení záloh na sociální pojištění u OSVČ o 70 % na 5052 Kč měsíčně pro činnost hlavní a 1988 Kč pro činnost vedlejší… S tím naprosto nesouhlasíme. Živnostníci a drobní podnikatelé jsou další skupinou, kterou chce vláda ekonomicky zlikvidovat.

My odmítáme zvyšování daňové zátěže českým občanům a sociální odvody jsou daněmi, i když se jim tak neříká. Živnostníci mají výrazně horší podmínky než zaměstnanci. Při zrušení superhrubé mzdy se snížily daně zaměstnancům, ale adekvátní opatření pro živnostníky zavedeno nebylo. Hnutí SPD důrazně protestuje proti jakémukoli zvyšování daní českým občanům a firmám!

„SPOLU vám garantujeme, že my daně nezvedneme! Proto SPOLU nebudeme provádět levicové daňové experimenty, ale snížíme státní výdaje a dáme finance dohromady!“ slibovali SPOLU před volbami. Lháři prolhaní!

Živnostníci nemají zaměstnanecké benefity, nemají maximální délku pracovní doby ani nárok na placenou dovolenou, nesou náklady, spojené s výkonem své práce, a ručí vlastním majetkem. Nemají nárok na odstupné při skončení pracovního poměru.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama