ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2023 21:03:00

Legalizace konopí je tady (v Německu)

Legalizace konopí je tady (v Německu)

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k legalizaci konopí v Německu

 Německá vláda s účastí Zelených předložila plán na legalizaci konopí. V prvním kroku se počítá s možností držení až 25 gramů a možností pěstování až 3 kytek pro individuální spotřebu (vše pouze pro dospělé). K tomu bude možné zakládat neziskové konopné kluby se specifickými pravidly.

Takzvané konopné kluby představují jakýsi mezikrok k volnému prodeji. V těchto klubech se mohou členové sami zásobovat produkty z konopí z vlastního pěstování. Naopak komerční prodej bude zatím jen ve specifických příkladech, na kterých se bude systém testovat.

Zákon zavádí i zvýšenou ochranu dětí a mládeže: nezletilí přistižení s konopím se musí účastnit intervenčních a preventivních programů. Na veřejnosti bude zakázána konzumace v blízkosti škol nebo školek, v pěších zónách pak bude kouření marihuany zakázáno do 20 hodin.

„Dnes jsme dosáhli milníku pro legalizaci konopí v Německu. Dlouho jsme prosazovali moderní protidrogovou politiku, která staví do poopředí zdraví a ochranu mládeže a naopak značně snižuje prostor pro černý trh,“ uvedla Ricarda Lang, spolupředsedkyně německých Zelených.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama