Ing. Marie Pošarová

  • SPD
  • Plzeňský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2023 21:03:00

Vláda Petra Fialy již nyní vyniká v čerpání půjček

Vláda Petra Fialy již nyní vyniká v čerpání půjček

Projev na 71. schůzi Poslanecké sněmovny 21. července 2023 k zákonu o důchodovém pojištění

 Vážený pane předsedající,

chtěla bych ještě reagovat na pana ministra, protože sice záměr půjčit si od Evropské komise těch 137, 4 mld. Kč, ale tady zaznělo, že to nebude na žádné dotace. Ale o dalších 34 mld. požádá formou grantu. Granty jsou vlastně dotace. Tím samozřejmě se částečně zredukuje rozsah konsolidačního úsilí.

Ale co je ještě více zajímavé, že vláda Petra Fialy již nyní vyniká v čerpání půjček od Evropské unie a mezinárodních institucí. Na skutečnost upozornil i Český statistický úřad, když ve své zprávě o zadlužení vládních institucí v loňském roce uvedl: Loni došlo k výraznému růstu objemu přijatých půjček ve výši 184, 9 mld. Kč a potvrzují to i data o řízení státního dluhu Ministerstva financí České republiky.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama