Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.07.2023 15:14:00

Místo jedné organizace nebudou kapacitně stíhat rovnou dvě

Místo jedné organizace nebudou kapacitně stíhat rovnou dvě

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rušení poboček Úřadu práce

 Úřady práce slouží MPSV pod vedením ministra Jurečky (KDU-ČSL) jako takové „dívky pro všechno, jež však nedostávají ani najíst”.

Agenda kapacitně podhodnocených Úřadů práce neustále narůstá a zaměstnanci, kteří jsou díky velmi nízkému platovému ohodnocení nuceni hledat si brigády, a dokonce žádat instituci, pro niž sami pracují (!), o sociální dávky, se i díky tomu ocitají nejen pod tlakem extrémních pracovních povinností, nýbrž i samotných klientů, jejichž nespokojenost s (ne)fungováním ÚP není těžké pochopit.

Řešení, s kterým ministr Jurečka po uplynutí téměř poloviny mandátu přispěchal? Zrušení řady poboček ÚP a „koncepční a jistě pro všechny velmi přehledný” přesun agendy sociálních dávek na pobočky České pošty. Tedy na ty zbylé, samozřejmě. Místo jedné organizace tak nebudou kapacitně stíhat rovnou dvě, skvělé.

Vybrat si za obětního beránka snahy o škrty v personálně celkově přebobtnalém státním aparátu zrovna instituci, jež je díky svému vytížení fakticky na pokraji kolapsu, je opravdu majstrštyk…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama