ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2023 23:08:00

Vláda zůstává hlavně u vysvětlování, jak dělá věci správně

Vláda zůstává hlavně u vysvětlování, jak dělá věci správně

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k výsledkům parlamentních voleb na Slovensku

 Výsledky voleb na Slovensku by měly být hlavně ponaučením pro nás. A to hned v několika bodech:

Volební kampaň ukázala, že ani vražda dvou LGBT+ lidí v klubu Tepláreň nezabránila mnoha politikům, aby ve snaze o získání voličů neútočili na tuto skupinu lidí. Vyvolávání nenávisti ve společnosti musíme bránit i u nás a přejeme hodně sil všem na Slovensku, koho se to osobně týká. Pokud někdo tvrdí, že se toho po volbách zase tolik nezmění, tak pro některé lidi bohužel tohle neplatí.

Je absurdní myslet, že lidé budou volit demokratické strany tehdy, když „vysvětlíme“ výhody demokracie těm, kteří ze současného systému neprofitují, jak nesmyslně navrhoval ministr Vít Rakušan. Potřebujme takové nastavení systému, aby z něj profitovali všichni.

Protože teprve až nebudou mít lidé problém zaplatit své živobytí, najít místa pro děti ve školkách či školách, nebo sehnat léky, bude možné dělat další kroky. Vysvětlovat, proč je důležité pomáhat Ukrajině, proč je potřeba transformovat ekonomiku, aby byla šetrnější ke klimatu, nebo v čem spočívá nebezpečí dezinformačních kampaní.

A vzhledem k ostatním věcem je to málo vidět, ale ochrana přírody se na Slovensku stala také předmětem kulturních válek a nechutných kampaní. Do parlamentu se dostali lidé (a je možné že budou ve vládě), kteří chtějí zásadně omezit ochranu národních parků nebo považují klimatickou změnu za hoax. Na to musíme dít pozor i u nás, protože ochrana přírody je pořád pro mnohé vlivové skupiny trnem v oku.

Naše vláda bohužel zůstává hlavně u toho vysvětlování, jak dělá věci správně, ale s výjimkou pomoci Ukrajině bychom toho, co se dá považovat za „správné“, moc nenašli.

Proto jsou tady Zelení jako rozumná alternativa. Ani vláda, která přináší zklamání i svým vlastním voličům, ani populistická opozice. Průzkum STEM nám naměřil 2,7 procenta, a byť je to pořád málo, je to nejvíc v tomto volebním období. Nejblíže tuto alternativu budete moci volit v evropských volbách příští rok v červnu. A pokud chcete, aby byli Zelení silnější, zapojte se.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama