Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.10.2023 20:07:00

Jedno ponaučení ze slovenských voleb přeci jen vyplývá

Jedno ponaučení ze slovenských voleb přeci jen vyplývá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k reakci ministra vnitra Rakušana na výsledky slovenských parlamentních voleb

 Ještě jeden návrat k volbám na Slovensku - podle ministra vnitra Rakušana (STAN) má pro nás být výsledek slovenských voleb „varováním a ponaučením”.

Shrňme základní výstup ze sobotních voleb u našich východních sousedů: Ze slovenského zákonodárného sboru vypadly všechny extremistické strany. Na prvních třech místech se umístily dvě sociálně-demokratické a jedna liberální strana. Vítězný SMER-SD ve svém volebním programu uvádí, že za nenahraditelné považuje členství SR v EU, podporuje rovnocenné partnerství s EU a USA a plnění závazků, plynoucích z členství v NATO, či všemožné způsoby humanitární pomoci Ukrajině.

V čem vidí ministr vnitra tak zásadní chybu, selhání, ohrožení? V tom, že si občané suverénního státu v demokratických volbách zvolili proevropsky smýšlející zástupce?

Je navíc zcela absurdní a ironické, že elitářskou, arogantní, rádoby moralistickou větu tohoto typu vyřkne zrovna předseda hnutí, které je díky kauze Dozimetr (v níž nalézají světlo světa další a další ve skříni dosud ukrytí kostlivci) spojeno s organizovaným zločinem a korupcí a které se ve volebních průzkumech pohybuje s 5,3 % na hranici, potřebné ke vstupu do Sněmovny.

Jedno ponaučení však ze slovenských voleb přeci jen vyplývá: Pokud se vítězem voleb nestanete vy nebo váš osobní favorit, automaticky to neznamená, že ve volbách zvítězily „ruské dezinformace”, „dezoláti”, „zlo” nebo „špatný názor”.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama