Mgr. Jiří Kobza

  • SPD
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.10.2023 18:09:00

Pamatuju normalizaci a to, co předvádíte, má hodně společných rysů

Pamatuju normalizaci a to, co předvádíte, má hodně společných rysů

Projev na 77. schůzi Poslanecké sněmovny 11. října 2023 ke konsolidací veřejných rozpočtů

 Vážené dámy, vážení pánové, dobrý den.

Mně je 67 let, zažil jsem toho víc, než většina z vás dohromady, hodně toho pamatuju. A já bych tady rád připomněl jeden citát jistého afričana, jistého pana Mobutu(?) Sese Seko Banga, prezidenta Konga, který prohlásil, že garantuje svobodu projevu, ale negarantuje svobodu po projevu. A v této souvislosti bych vám rád připomněl několik jmen lidí, kteří jsou vyšetřováni nebo odsouzeni za názor.

Naše kolegyně Karla Maříková, Michal Kraft, děkan Ševčík a dalších asi 70 lidí, kteří jsou vyšetřovaní za to, co napsali nebo řekli. Víme z vlastní zkušenosti, že kdo je ve státní správě nějakým způsobem a přihlásí se k nějakému názorovému souznění s SPD, má problémy. Stává se šikanovaným a tak většina z nich tuto nějakou názorovou souhru tají. Takže prosím pěkně, já pamatuju dobu normalizace a můžu říct, že to, co předvádíte vy tady, má hodně, hodně společných rysů.

Děkuju.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama