MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2023 14:07:00

Tramvajovou zastávku Čechův most měníme na "cyklovídeň"

Tramvajovou zastávku Čechův most měníme na "cyklovídeň"

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k investicím do zpřehlednění zastávek MHD v Praze

 Díky vyvýšené nástupní hraně, která je typická pro Vídeň, bude zastávka pohodlnější pro nástup a výstup cestujících. Navíc se tento zastávkový mys stane součástí cyklopruhu. Cyklisté tak nebudou muset objíždět zastávku kolejištěm a budou ji moci bezpečně projet přímo ve stávajícím směru.

Bezpečnému vymezení prostoru chodců a cyklistů zase pomohou tmavě šedé sloupky, oddělující pojízdnou část mysu od té nepojízdné. Samozřejmostí je, že cyklisti budou muset počkat a dát chodcům přednost, když bude tramvaj ve stanici. Platí tu stejné pravidlo přednosti jako u zastávek s vyvýšenou nástupní vozovkou, přes kterou mohou projíždět auta.

Cyklovídeň zkrátka není žádná věda. Je to naopak velmi užitečné a úspěšně odzkoušené řešení. Podobnou úpravou už prošla zastávka Krymská v roce 2014, čímž se stala vůbec první českou zastávkou v tomto stylu. Mám proto radost, že teď podobnou úpravu uskutečníme i podruhé.

Zpřehlednění dopravní situace u zastávek je totiž win win pro všechny: pro chodce, cyklisty, řidiče tramvají i aut.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama