MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.11.2023 23:08:00

Už brzy začneme vracet tramvaje na horní část Václavského náměstí

Už brzy začneme vracet tramvaje na horní část Václavského náměstí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozšíření MHD v centru hlavního města Prahy

 Nově totiž máme zhotovitele. Vítězem veřejné zakázky Dopravního podniku hlavního města Prahy se stala společnost Eurovia CS z nadnárodní skupiny VINCI. Začít by se mělo stavět už na jaře příštího roku a doba realizace bude tři roky.

Tramvajové propojení tady nutně potřebujeme, protože kapacita tramvajové sítě v centru už je na svém maximu. Díky nové trati ale a získáme novou objízdnou trasu. Protože teď když třeba prasknou koleje ve Spálené, tvoří se kolony klidně až k Andělu. Samozřejmě nám také vznikne nové rychlé a pohodlné propojení mezi Muzeem a Můstkem bez nutnosti sbíhat do metra.

Tramvajová doprava navíc patří na náměstí i historicky. Fungovala tady už od roku 1884. Bohužel pak byla v roce 1980 zrušena, když se chybně myslelo, že metro plně nahradí tramvaje. Tramvaje také dokreslují kolorit Prahy a máte z nich pěkný výhled na město a všechno, co nabízí. O tramvajích se proto říká, že jsou městotvorné. Prostě samé výhody!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama