MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2023 6:06:00

Smíchov se v následujících letech změní k nepoznání

Smíchov se v následujících letech změní k nepoznání

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke Smíchovu.

 Smíchov se v následujících letech změní k nepoznání. A bude to bomba!

Na místě současného vlakového nádraží postavíme supermoderní dopravní terminál s přestupy na vlak, meziměstské autobusy, metro i městskou dopravu. Zlepší se také bezbariérovost díky novým eskalátorům, výtahům a díky pohodlnému pěšímu propojení obou stran kolejiště přes horní platformu s autobusovým nádražím.

V okolí terminálu pak vzniká úplně nová výstavba na místě dosud nevyužitého brownfieldu. V rámci severní etapy Smíchov City můžete už teď vidět v okolí Na Knížecí nové budovy, které poskytnou bydlení stovkám Pražanů.

Specialitou tohoto projektu je navíc návrat k uspořádání budov kolem vnitrobloků do městské blokové výstavby, která je pro podobu starších částí Prahy typická. Nechybí tu ani takzvaný aktivní parter - prostor v přízemí budov vyčleněný pro služby, jako jsou kavárny, restaurace nebo obchody.

Na severní část bude navazovat ještě jižní etapa projektu, v rámci které vznikne zástavba s administrativními budovami, novým sídlem České spořitelny, veřejným prostorem, parky, hřišti nebo školou.

Čeká nás tu zkrátka nebývalý dopravně-územní rozvoj, který tady ve spolupráci s Petr Hlaváček - náměstek pro rozvoj s velkým očekáváním řešíme. Máte se na co těšit!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama