Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2023 10:11:31

Ze Slovenska dorazila další posila Černochové.

Ze Slovenska dorazila další  posila  Černochové.

V době dalšího zadlužování ČR a pokračování utahování opasků jejich občanů rozšiřuje ministerstvo obrany ČR tým svých poradců.

 

     Tentokrát  si  Jana Černochová vybrala posilu  až ze  Slovenska,  kterou  není nikdo jiný, než  ex-ministr obrany SR Jaroslav Naď.  Dle  uzavřené  dohody o pracovní činnosti práci se od  1.11.2023  stal odborným poradcem pro zahraniční vztahy a oblast česko-slovenské obranné a průmyslové spolupráce, s měsíční odměnou  ve výši 45 000 Kč za měsíc.

Celkové měsíční finanční náklady určené pro všechny poradce ministryně obrany,  kdy  3 z nich jsou zaměstnanci v pracovním poměru a další 3 konají práci na základě dohody o pracovní činnosti se vyšplhají na  296 265 Kč.

 Dle  vyjádření  MO AČR  má nový  poradce „ neocenitelné zkušenosti z oblasti mezinárodních vztahů a obranné a bezpečnostní politiky. Byl úspěšným ministrem obrany Slovenské republiky a také diplomatem. Jeho znalosti a dosavadní praxe jsou bezesporu na vysoké úrovni, díky které může jako poradce poskytovat ministryni obrany komplexní informační a analytické výstupy cenné pro rozhodování o směřování rezortu Ministerstva obrany“.

  Shrnuto a podtrženo.   Jaroslav Naď  v pozici ministra obrany SR prosazoval, stejně  jako Černochová,  radikální kurz zatahování své země do područí USA a NATO.  Prosadil  vazalskou   „obrannou“ smlouvu mezi SR a USA. Byl stejně  na veřejnosti nepopulární  , viz odkaz  https: //www.noviny.sk/slovensko/762915-vypiskali-kacera-a-nada-v-michalovciach-museli-na-priebeh-diskusie-dohliadat-bezpecnostne-zlozky , jako naše současná „krvavá dáma“ .

  Jeho  pravým posláním  „našeptávače“  tak bude nadále napomáhat v eskalaci napětí  mezi ČR a RF, napomáhat  dalšímu zatahování našeho státu do  konfliktu mezi USA a RF s „využitím“  Ukrajiny.

     Nová  vláda  SR premiéra Roberta Fica  začíná naplňovat své předvolební  sliby týkající se ukončení  dalšího  zatahování  své země do uvedeného konfliktu.   Naplňování „Ani náboj pro Ukrajinu“  se pro Slovensko stává realistou,  pro vykonavatele   cizích zájmů v  nově  pronárodně  orientované vládě  není místo.

   Za této situace je  zbytečné  spekulovat, zda nápad v podobě  slovenské posily na MO ČR  vzešel z americké ambasády v Praze, z hlavy  samotné  Černochové, či odjinud.   Naďova  „instalace“  je potvrzením  současného militaristického kurzu ČR, armádního  kurzu  v podobě vysávání  chybějících  veřejných financí ve prospěch  vojenskoprůmyslového komplexu USA a další destabilizace mezinárodních vztahů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama