ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2023 23:08:00

Automat na vodu je symbol směru, kudy se nechceme ubírat

Automat na vodu je symbol směru, kudy se nechceme ubírat

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k petici za pitnou vodu na nádražích

 Petici za pitnou vodu na nádražích i bez aplikace v mobilu jsme předali řediteli Správy železnic Jiřímu Svobodovi. Podepsalo ji více než 1000 z vás a velmi si toho vážíme! Fungování nového automatu na vodu, který byl na pražském Hlavním nádraží slavnostně otevřen, popsal zpravodajský portál Zdopravy.cz následovně:

„Kolem automatu na hlavním nádraží podle SŽ prochází 230 tisíc lidi denně. Pro registraci je nutné stáhnout aplikaci Lokni, zadat svůj e-mail, telefonní číslo a vybrat si heslo. Potvrzení přijde přes SMS. Poté si uživatel volí svůj tarif. Na nádraží může čepovat půllitru neperlivé vody denně zdarma, v automatech na VŠ pak dalších 2,5 litru. Další tarify jsou zpoplatněné. Při platbě kartou je půllitr za zmíněných šest korun, litr za 8 Kč, 1,5 litru za deset korun. V automatu se načte QR kód z aplikace, při testování však bylo nutné zvýšit jas telefonu, protože se kód nenačítal.“

Voda pouze s aplikací v mobilu zkrátka vytváří zbytečné překážky pro velké skupiny lidí. Lidi bez chytrého telefonu (což jsou mnohdy starší nebo chudší lidé), ale také pro mladší děti. Možná to někomu přijde jako drobnost. Fakticky je jeden automat drobnost. Je to také ale symbol směru, kudy nechceme, aby se veřejný prostor ubíral. Aby přinášel bariéry tam, kde nejsou potřeba. A to je důležitá hodnota. Proto jsme se ozvali.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama