Mgr. Daniela Ostrá, Ph.D.

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.01.2024 15:14:00

Vzdělání nesmí být jen pro bohaté

Vzdělání nesmí být jen pro bohaté

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na omezení stravování zdarma ve školách

 Od roku 2015 funguje díky Sociální demokracii projekt Obědy do škol. Děti, jejichž rodiče si nemohou dovolit platit jim obědy, díky tomu měly možnost stravovat se ve škole zdarma. To se teď změní.

Ministerstvo školství změnilo podmínky pro podporu tak, že příjemcem pomoci mohou být pouze osoby bez exekuce nebo insolvence. V ČR jsou takových osob statisíce. Problém se může týkat tisícovek dětí.

Vláda musí urychleně jednat, jinak se rodiny těchto dětí dostanou do dalších problémů. Zdražování potravin, energií a dalších základních položek znamená už tak dost velké nepříjemnosti.

V našem programu Vize 2030 jsme navrhli bezplatné obědy pro základní i střední školy. Podmínkou je dostatečný objem prostředků pro krajské samosprávy. Naším cílem je smazat sociální rozdíly, aby vzdělání nebylo pouze pro bohaté.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama