ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.01.2024 21:03:00

Rádi bychom vám popřáli naději a optimismus do roku 2024

Rádi bychom vám popřáli naději a optimismus do roku 2024

Novoroční přání, publikované na veřejném facebookovém profilu strany

 Jistě, máme za sebou náročný rok s těžkým koncem. A nebyl sám. Po dlouhých letech drancování státního rozpočtu v podání Andreje Babiše, absolutní rezignací na morálku a empatii v podání Miloše Zemana a ohýbání demokracie v podání obou, přišla šance na změnu.

Občané projevili důvěru politikům a političkám, kteří slibovali změnu. Vláda v čele s ODS však očekávání nenaplnila, to už je nyní jasné. Co víc, nekompetentnost vlády vhání další voliče a voličky do náruče populistů s líbivými řešeními. A ti se neostýchají sáhnout po čím dál vyhrocenější rétorice. Bohužel se jedná o trend nejedné země Evropy.

O to větší závazek cítíme vůči voličům a voličkám, kteří hledají zastání. Vůči všem, kteří cítí frustraci a hledají alternativu.

Rok 2024 představuje velkou šanci vykročit z patové situace, ve které Češi a Češky v posledních letech jsou. Volby do Evropského parlamentu i krajské a senátní volby jsou jedinečnou příležitostí, jak začít utvářet Českou republiku, která myslí na všechny své občany, pečuje o životní prostředí, připravuje se na budoucnost a nestačí jí že „aspoň nevládne Babiš“.

My jsme na tuto výzvu připraveni. A děkujeme všem za rostoucí podporu Strany zelených. Především pak děkujeme za nesmírně povzbuzující zprávy, kterými zahrnujete naše kandidátky a kandidáty do Evropského parlamentu. Vážíme si toho.

Rok 2024 vnímáme jako rok naděje, že se věci začnou obracet k lepšímu pro všechny lidi, kteří se nechtějí donekonečna točit v kruhu. Máme na víc, o tom nepochybujeme.

Vykročení do nového roku s nadějí a optimismem vám za Zelené přejí

Magdalena Davis a Michal Berg, spolupředsedové
Johanna Nejedlová, lídryně evropské kandidátky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama