prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.01.2024 19:05:00

Argument dalším referendem je naprosto mimo

Argument dalším referendem je naprosto mimo

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k přijetí eura

 I když se naše názory ve vládě různí, euro je součástí naší budoucnosti a já i celá TOP 09 jsme jednoznačně pro jeho přijetí. Až ho přijmeme, budeme se sami sebe ptát: „Sakra, proč jsme to neudělali už dávno?“

Pro Českou republiku je přijetí eura ekonomicky i politicky výhodné. V momentě, kdy budeme plnit Maastrichtská kritéria, tak není na co čekat. První krok, tedy prosazení konsolidačního balíčku směřujícího ke stabilizaci veřejných financí, už máme za sebou. Dalším by měl být vstup do ERM II a po splnění všech podmínek i samotný vstup do eurozóny. Chtěl bych, aby to bylo do roku 2030.

Ve vládě i ve Sněmovně podpořím všechny kroky, které povedou k jeho zavedení v co nejbližším termínu. K přijetí eura jsme se zavázali při vstupu do EU, který byl odsouhlasen i drtivou většinou voličů v celonárodním referendu. Proto je argument dalším referendem naprosto mimo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama