RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.01.2024 16:14:00

Mou hitparádu bizáru u odmítání eura vede poslankyně Dostálová z ANO

Mou hitparádu bizáru u odmítání eura vede poslankyně Dostálová z ANO

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k euru.

 Ve vysvětlování toho, proč jsou poslanci proti přijetí eura (díky Seznam Zprávy) vede mou hitparádu bizáru zatím paní poslankyně Klára Dostálová z ANO.

A toto jsou důvody, které pro zachování eura použila:

  1. Nechce, aby ČR ručila za úvěry zemí eurozóny - což chápu, ale země eurozóny si za dluhy neručí.
  2. Chce zachovat měnovou politiku, která může reagovat na vysokou inflaci a výkyvy kurzu (!) - vysokou inflaci naše měnová politika moc nezvládla a paní poslankyně přehlédla, že přijetím eura se hypotetický kurz koruny k euru (pro nás hlavní cizí měna) přestane hýbat.
  3. Tvrdí, že by došlo ke zdražení - opakovaně vyvrácený omyl. Ceny obvykle nevzrostou více, než jindy začátkem roku. Mimo to, naše cenová hladina doháněním postupně roste i bez eura.
  4. Koruna byla prý loni nejvýkonnější evropskou měnou po švýcarském franku - data mezitím ukazují, že mezi koncem roku 2022 a 2023 oslabila koruna například k euru z 24,115 na 24,725.

V každém případě si konzistence kvality odpovědí paní poslankyně (prakticky vše špatně či silně nepřesně) zaslouží "obdiv".

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama