Petr Letocha

  • STAN
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.01.2024 17:13:00

Nedoporučujeme snižování podmínek posuzování spolehlivosti

Nedoporučujeme snižování podmínek posuzování spolehlivosti

Projev na 87. schůzi Poslanecké sněmovně 26. ledna 2024 k vládnímu návrhu zákona o munici.

 Děkuji za slovo, vážený pane předsedající. Vážení členové vlády, vážené kolegyně, vážení kolegové, jsme ve třetím čtení vládního návrhu zákona o munici, který byl Sněmovně předložen 5. června 2023 a rozeslán jako sněmovní tisk číslo 464. Tento sněmovní tisk prošel na plénu Sněmovny prvním čtením dne 24. října 2023. Poté byl projednán na jednání výboru pro bezpečnost dne 23. listopadu. Druhým čtením prošel tento sněmovní tisk zde na plénu 12. prosince na 86. schůzi Poslanecké sněmovny. V jeho rámci byly předneseny pozměňovací návrhy A1 a A2. Poté byl tento sněmovní tisk znovu projednán na výboru pro bezpečnost, jakožto garančním výboru, a to 11. ledna tohoto roku. Výbor tohoto dne vydal usnesení číslo 132, které bylo poslancům rozesláno jako sněmovní tisk číslo 464/3 a ve kterém výbor doporučil Poslanecké sněmovně hlasovat ve třetím čtení o návrzích podaných k návrhu zákona v následujícím pořadí, se kterým vás nyní seznámím.

Za prvé bychom měli návrhy legislativně technických úprav podle § 95 odstavce 2 jednacího řádu přednesené ve třetím čtení, budou li tedy v rozpravě ve třetím čtení předneseny. Za druhé dále budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu A1 podaném panem poslancem Kotenem jako sněmovní dokument číslo 3 770 a ke kterému garanční výbor vydal nedoporučující stanovisko. Tímto pozměňovacím návrhem se navrhuje pro účely posuzování bezúhonnosti změna úpravy doby, po kterou se osoba nepovažuje za bezúhonnou v případě spáchání trestného činu násilím. Za třetí, dále budeme hlasovat pozměňovací návrh A2 podaný panem poslancem Kotenem a Maškem jako sněmovní dokument číslo 3 771 a ke kterému garanční výbor vydal nedoporučující stanovisko. Jeho obsah navrhuje změnu podmínek posuzování spolehlivosti osoby, a to tak, že podmínky posuzování spolehlivosti zmírňuje.

A nakonec budeme hlasovat o návrhu zákona jako celku. Garanční výbor doporučil tento zákon jako celek Poslanecké sněmovně schválit. Zároveň garanční výbor v tomto usnesení pověřil zpravodaje výboru, aby na schůzi Poslanecké sněmovny ve třetím čtení návrhu zákona přednesl stanovisko výboru. Tímto tak činím a k tomuto usnesení se vrátím ještě před schválením hlasovací procedury a při hlasování samotném. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama