MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.02.2024 6:15:00

U obnoveného Libeňáku vznikne i park Maniny

U obnoveného Libeňáku vznikne i park Maniny

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k opravě Libeňského mostu.

 U obnoveného Libeňáku vznikne i park Maniny! Jak se vám líbí?

Park bude úchvatným místem plným zeleně a přátelským prostorem jak pro lidi, tak pro druhově pestrou přírodu. Najdete tu relaxační zóny, sportoviště nebo výběh pro psí kamarády. Zároveň ale bude park v návaznosti na most plnit protipovodňovou funkci.

V případě zvýšeného stavu vody se nejdřív začne plnit polder, který se až při dvacetileté vodě začne přelévat k protipovodňové části mostu (odborně inundačnímu mostu).

Co se týče dopravy, pod inundačním mostem povede cykloztezka A2. Samotné podmostí pak bude zabydlené různými obchůdky, kavárničkami a dalšími službami. Ale využití najdou i volně prostupné části mostu, kde najdete třeba posezení nebo sportovní plácky.

Město je zkrátka propojený organismus, který nejlépe funguje, když spolu jednotlivé části komunikují. Proto i dopravní stavby musí navazovat na okolní rozvoj území, o který se stará kolega Petr Hlaváček - náměstek pro rozvoj. Děkuji mu za tu péči a spolupráci! 

A gratuluji česko-belgickému týmu architektonických studií OMGEVING+FISER+VRV+SINDLAR k takto krásnému vítěznému projektu.

P.S.: Často se lidé ptají, proč zrovna jméno Park Maniny, když si tento název spojují spíš s protějším břehem. Vysvětlení je jednoduché. Původní Maniny byly také zčásti v okolí nového parku. Změnilo se to až s regulací toku Vltavy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama