prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.02.2024 12:19:00

Metodika poskytování dietní stravy v rámci školního stravování

Metodika poskytování dietní stravy v rámci školního stravování

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dietnímu stravování ve školách.

 To, co je pro jednoho bezpečné, může být pro druhého v extrémním případě až život ohrožující. Řeč je o strávnících, kteří školu sice navštěvují se svými vrstevníky, ve společném stravování jim ale brání onemocnění, které vyžaduje dietní úpravu jejich stravy. Problém nastává zejména ve chvíli, dochází-li dítě do družiny, má odpolední vyučování nebo po ranním vyučování míří rovnou na zájmové kroužky bez možnosti dojít se mezitím domů najíst.

Proto naše Mezirezortní pracovní skupina pro institucionální stravování, kterou mám jako vicepremiér na starosti, vydala Metodiku poskytování dietní stravy v rámci školního stravování. Ta nabízí návod, jakým způsobem dietní stravu zajistit a poskytnout v případě, že je po ní poptávka. Celý dokument najdete na webu Státní zdravotní ústav (ZDE), jehož ředitelka mezirezortní skupinu vede.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama