ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.02.2024 23:08:00

Hlavně děti je potřeba chránit ve všech konfliktech

Hlavně děti je potřeba chránit ve všech konfliktech

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany ke Dni červené ruky

 Včera byl Den červené ruky, který vznikl jako připomínka dětí zatažených do válečných konfliktů. Podle posledních dat žije ve válce 468 milionů dětí, což je jako dvě třetiny evropského obyvatelstva. Tři sta tisíc z nich je do konfliktu zataženo aktivně. Čelí tam bombardování, násilí, nedostatku léků i potravin, špatnému přístupu k lékařské péči a vzdělání či sexuálnímu násilí.

Mohlo by se zdát, že tento problém patří do minulosti, počet dětí zasažených válečnými konflikty ale v posledních dvaceti letech stále roste. Ať už se podíváme na Ukrajinu, blízký východ, Afriku či Asii, ozbrojené konflikty nejvíc dopadají na ženy, děti a např. osoby se zdravotním postižením.

Civilisty, a hlavně děti, je potřeba chránit, a to ve všech konfliktech.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama