ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.02.2024 6:23:00

Nikdo by neměl být vězněn či zemřít kvůli tomu, že požaduje mír

Nikdo by neměl být vězněn či zemřít kvůli tomu, že požaduje mír

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na úmrtí ruského opozičního aktivisty Alexeje Navalného

 Zemřel kritik ruského režimu a okupace Ukrajiny Alexej Navalnyj. Navalnyj odsoudil ruskou invazi na Ukrajinu ihned po jejím začátku 24. února 2022 a prohlásil, že má jen odvádět pozornost od problémů v Rusku. Chvíli poté vyzval své stoupence k pouličním protestům proti válce. Veřejně prohlašoval, že Rusko musí ukončit okupaci Ukrajiny a uznat ukrajinské hranice tak, jak byly stanoveny v roce 1991 po rozpadu Sovětského svazu.

Právník a politický opoziční aktivista zemřel ve vězeňském táboře, který leží za polárním kruhem a je pokládán za jeden z nejdrsnějších v Rusku, uvedly tiskové agentury dle vězeňské služby a úřadů. Příčina smrti se zjišťuje, podle služby se mu po procházce udělalo nevolno a ztratil vědomí.

V roce 2020 Navalného zachránili lékaři v Německu, poté co se mu rovněž udělalo z nejasných příčin špatně na palubě letadla v Rusku. Němečtí lékaři tehdy konstatovali otravu jedem ze skupiny bojových látek novičok. Navalnyj se z Německa dobrovolně a z vlastní vůle vrátil, po příletu byl okamžitě zatčen.

Podporujeme mír a ukončení okupace! Proto je za nás pomoc Ukrajině naprosto klíčová. A proto podporujeme budoucnost Ukrajiny jak v Evropské unii, tak v Severoatlantické alianci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama