prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.02.2024 17:18:00

Výpady proti novinářům a útoky na svobodu tisku nesmíme tolerovat

Výpady proti novinářům a útoky na svobodu tisku nesmíme tolerovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k profesi novináře.

 Když zemře mladý člověk, který měl život před sebou, je to tragédie pro celou rodinu. Když vrah vezme život mladému investigativnímu novináři kvůli jeho práci, je to tragédie pro celou společnost. Zvláště pak ve chvíli, kdy někteří politici šíří a posilují nenávist k novinářům, kteří se pak kvůli své práci často strachují o život. Smutný osud Jána Kuciaka a Martiny Kušnírové bohužel ukázal, že ten strach může být oprávněný.

Nechť je toto memento jasným varováním pro nás všechny, že výpady proti novinářům a útoky na svobodu tisku nesmíme tolerovat či jen přecházet mlčením a vždy je třeba se proti nim postavit. Čest památce Jána a Martiny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama