prof. MUDr. Vlastimil Válek , CSc., MBA, EBIR

  • TOP 09
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2024 11:17:00

Kdyby mě Andrej Babiš za něco pochválil, musel bych se nad sebou zamyslet

Kdyby mě Andrej Babiš za něco pochválil, musel bych se nad sebou zamyslet

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na kritiku poslancem Babišem kvůli nárůstu onemocnění černým kašlem

 Kdyby mě Andrej Babiš, který je pro své chaotické zásahy během pandemie covid-19 spoluzodpovědný za desítky tisíc zbytečných úmrtí, za něco pochválil, musel bych se nad sebou zamyslet a říct si, že asi dělám něco špatně. Ale nechme emoce stranou. V medicíně hrají prim fakta. Takže pár slov k tomu výkřiku, že Válek podle něj může za černý kašel.

Pane poslanče, situaci kolem černého kašle monitorujeme, máme dostatek léků i očkovacích látek, spolupracujeme s českými i světovými odborníky a já se řídím jejich doporučeními. Jak jste totiž, pane Babiši, ukázal během pandemie covidu, ignorovat experty ve prospěch PR není správná cesta.

Dlouhodobě platným faktem je, že i přes dobrou proočkovanost se v populaci stále objevovaly a objevují tří až pětileté epidemické cykly nárůstu tohoto onemocnění. To platí nejen u nás, ale i ve světě. Opakovaně jsem proto také vyzval a budu i nadále apelovat na rodiče malých dětí, ať se proti černému kašli nechají přeočkovat a ať nepodceňují očkování svých ratolestí.

Pokud totiž v populaci dostatečně naroste počet neočkovaných či z jiného důvodu nechráněných jedinců, infekce se velmi snadno šíří. Vzhledem k tomu, že během pandemie covid-19 byla napříč Evropou podobná opatření, roušky, distanční opatření atd., původce černého kašle nemohl cirkulovat a počet vnímavých jedinců postupně narůstal. Podobně jsme to viděli i u jiných respiračních nákaz. Nárůst případů černého kašle je jasně viditelný v USA, Velké Británii, Dánsku, Belgii, Chorvatsku či Nizozemí.

Zkuste místo zneužívání nemocí pro své PR raději vyzvat své fanoušky k přeočkování. Chápu, že to netáhne tolik jako šíření paniky, ale konečně byste tím udělal něco pro naše občany a jejich zdraví.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama