Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2024 8:14:00

Fialova vláda na české občany kašle, ale pro Ukrajinu peníze má

Fialova vláda na české občany kašle, ale pro Ukrajinu peníze má

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke vyšším stovkám milionů na nákup granátů pro Ukrajinu.

 Fialova vláda na české občany kašle, ale pro Ukrajinu peníze má. Premiér Petr Fiala ve středu večer v rozhovoru pro televizi CNN Prima News řekl, že vláda vyčlenila na nákup munice pro Ukrajinu další vyšší stovky milionů korun. Dodal, že příspěvek podle něj odpovídá velikosti České republiky.

Zcela skandální je v této souvislosti zejména skutečnost, že premiér Fiala odmítl sdělit přesnou výši podílu ČR na celkových nákladech, ačkoli jde o peníze českých daňových poplatníků. Některé státy naopak výši svých příspěvků zveřejnily. Například Nizozemí uvedlo, že přispěje 250 milióny eur, Belgie 200 milióny eur, Německo a Portugalsko každý 100 milióny eur atd., přičemž se celkem doposud k této iniciativě přihlásilo 20 států.

Poslanci SPD budou chtít znát celkovou výši této částky! Opět se ale potvrzuje fakt, že prioritou Fialovy vlády nejsou zájmy českých občanů a sociální a ekonomická situace ČR, ale podpora dalšího válčení na Ukrajině. V bezpečnostním, ale i ekonomickém zájmu ČR je naopak právě ukončení tohoto konfliktu co nejdříve a následná mírová jednání, a nikoliv zásobování ukrajinské armády další výzbrojí a municí anebo dokonce přímá účast našich vojáků.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama