JUDr. Jindřich Rajchl

Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • PRO 2022
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.04.2024 7:14:00

Takže pane Turku, tady jsou fakta

Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).

 Často se mě ptáte, proč je tak těžké spojit opozici.

V tomto videu Filipa Turka naleznete odpověď.

Že prý na mé demonstraci bylo “20-30 lidí s ruskými vlajkami” a že jsem je prý neokřikl a že “asi všichni tušíme proč.”

Myslím, že všichni, kdo mě sledují, mohou potvrdit, že já jsem na Filipa nikdy nezaútočil jediným slovem. Vždy jsem říkal, že je to poměrně inteligentní člověk, s nímž bych si dokázal spolupráci představit.

A pak mi přijde tohle video, kde o mně pan Turek bezostyšně lže a ještě se snaží mne podprahově naznačit, že jsem nějak prorusky orientovaný.

Takže pane Turku, tady jsou fakta:

1) před každou svou demonstrací, kterou jsem svolával, jsem mnohokrát dokola opakoval, že na ní žádné ruské vlajky ani symboly nechci. Že se jedná o shromáždení pro řešení problémů v naší zemi a nikoliv na podporu Ruska. Každý, kdo mě jen trochu sleduje, to ví. A myslím, že to moc dobře víte i Vy.

2) na žádnou mou demonstraci, kterou jsem svolával, nepřišel nikdo s žádnou ruskou vlajkou. Natožpak, aby tam takových lidí bylo 20. Pouze na první demonstraci (16.3.2023) dorazili slovy TŘI lidé, kteří měli na svém oblečení nášivky ruských vlajek, a jeden z nich i písmene Z. Ani jednoho jsem si však ve stotisícovém davu nevšiml, a o tom, že tam tito lidé byli, jsem se dozvěděl až následně z fotek na sociálních sítích. Byl jsem (stejně jako naprostá většina účastníků demonstrace) zcela přesvědčen, že se jedná o policejní provokatéry, či provokatéry vyslanými twitterovým účtem Dárek pro Putina, jenž nám organizací podobné provokace vyhrožoval. Proto jsme po 3 dnech bezvýsledného zjišťování, kdo tyto tři osoby jsou, na ně podali trestní oznámeni. Až posléze jsme se dozvěděli, že byli policií zatknuti a předvedeni k podání vysvětlení už v průběhu demonstrace.

3) na zbylých 3 demonstracích, které jsem pořádal, nebyla pořízena jediná fotografie jediného účastníka s jakýmkoliv proruským symbolem.

Víte, když mě z takzvané “proruskosti” obviňuje Fiala, Rakušan nebo Šafr, tak mi je to vcelku jedno, protože to jsou obyčejní lháři, kterými upřímně pohrdám. Ale když to udělá člověk z naší strany scény, patrně jen proto, aby podpásově zaútočil na svého konkurenta před evropskými volbami, tak nelze než takové jednání charakterizovat přívlastkem  nízké a smutné.

Nejhorší na tom ale z mého pohledu je to, že jste tímto výrokem  urazil ty statisíce lidí, kteří na ta náměstí chodili a 2,5 roku se prali za svou zem a za demisi pětikoaliční vlády, zatímco Vy jste seděl před webkamerou a z pohodlí své kanceláře vyprávěl o tom, jak to dělá Fiala špatně, aniž byste hnul prstem pro dosažení jejího konce.

Ti lidé totiž moc dobře vědí, jak to na tom Václaváku bylo a že k trapným obviněním z podpory Ruska se uchylovali pouze Fiala, Rakušan, Pekarová a jim podobní proukrajinští fanatikové z médií a twitteru snažící se touto trapnou nálepkou zakrýt absolutní neschopnost pětidemoliční vlády a její arogantní přezíravost k problémům obyčejných lidí v naší zemi, proti níž jsme tam společně protestovali.

Pevně doufám, že na jejich úroveň snad klesnout nehodláte.

Mohl bych Vám oplatit stejnou mincí a velmi tvrdě (a na rozdíl od Vás pravdivě) zaútočit proti Vám.

Nicméně to neudělám.

Mně totiž nejde o křeslo v EP za každou cenu. Mně jde o dosažení změny v této zemi. A tohoto cíle nelze dosáhnout bez spojení lidí s podobným názorovým smýšlením.

Proto nechci, ani přes tento nečestný a nesmyslný útok z Vaší strany na úrovni pětikoaličních šmejdů, zabouchnout dveře případné budoucí spolupráci, jež by byla ku prospěchu všem našim občanům.

Třeba ukážete, že jste opravdu chlap a nikoliv rychlokvaška deroucí se k úspěchu přes záda těch druhých, a za svou evidentní a snadno prokazatelnou lež se omluvíte.

A třeba ne.

Lidé v naší zemi si to přeberou nakonec sami. Oni nejsou hloupí a mají velmi dobrý čich na to, kdo myslí na ně a kdo jen na své korýtko.

Touto optikou budou nakonec poměřovat každého z nás.

A vězte, že ten, kdo nehraje fér, tímto testem většinou neprojde.

P.S. A prosím nehrajte si na hrdinu, Filipe. Ještě jste nemusel čelit ani tisícině útokům, kterým jsem musel za poslední 3 roky čelit já a má rodina. Až si to na týden zakusíte, tak se o tom s Vámi rád pobavím. Do té doby Vás ujišťuji, že vůbec netušíte, o čem mluvíte.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama