MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2024 22:01:00

V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v Praze

 Cyklistika není jen sport, ale může to být i užitečný a nízkonákladový městský transport! Navíc jak nám vyplývá ze statistik, je to u Pražanů stále oblíbenější způsob dopravy. Proto chceme podmínky pro městskou cyklodopravu dále zlepšovat a vytvářet nová propojení.

Letošní stavební cyklosezonu jsme tak už minulý týden odstartovali otevřením 700 m nového úseku na trase A1 v Holešovicích v novém parku U Vody. Dalších 1700 m cyklotrasy A1 vznikne mezi Vyšehradským železničním mostem a Dvoreckým mostem (samotný Dvorecký most pak budete moci přejet přes oddělené cyklopásy). A co se týče A1, rozšíříme také část v Radotíně, aby vyhovovala hustému cykloprovozu.

Na druhém břehu budeme pokračovat v modernizaci cyklotrasy A2 na Podolském nábřeží mezi Dvoreckým mostem a čerpací stanicí. Konečně také postavíme nový 900 m dlouhý úsek cyklotrasy A7 mezi stanicí metra Kačerov a cyklistickým uzlem U Labutě v Krči. Spoustu dalších dílčích cykloopatření a vylepšení pak vznikne při rekonstrukci ulic, třeba při rekonstrukci Hartigovy na Žižkově nebo Dukelských hrdinů

Jsem rád, že se nám podařilo udržet takovou podporu cyklodopravy i přes napjatý rozpočet a děkuji TSK Praha a předsedkyni pro cyklodopravy Báře Soukupové za spolupráci!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama