Ondřej Profant

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2024 6:10:00

V sobotu si Česko připsalo další obrovský úspěch

V sobotu si Česko připsalo další obrovský úspěch

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k úspěchu v USA.

 V sobotu si Česko připsalo další obrovský úspěch. Stojí za ním tým pěti českých středoškoláků, který uspěl na prestižní mezinárodní soutěži Conrad Challenge v ústředí NASA v Houstonu. Soutěže se zúčastnilo přes 2000 týmů, do finále se probojovalo 26 z nich.

Ve dvou ze tří kategorií soutěže zvítězili se svým přelomovým nápadem, jak na dálku restartovat družice, které přestaly komunikovat se zemí. Jejich postup spočívá v zasažení solárních článků satelitu laserovým paprskem. Ty se poté odpojí od baterií, která se začne vybíjet. Toto nežádoucí chování systémy družice vyhodnotí jako potřebu pro restart, což poskytne prostor pro vyřešení problému.

Díky svému úspěchu získali čeští studenti stipendia na univerzity ve Spojených státech. Dostanou tak další skvělou příležitost rozvíjet svůj talent a vzdělání. Studium v zahraničí je skvělou možností pro špičkové studenty a jsem rád, že dnešní doba tuto možnost nabízí, ať už ve Spojených státech, nebo v rámci Evropské Unie prostřednictvím programů Erasmus a Erasmus+.

Českému týmu posílám velikou gratulaci a držím palce s dalšími projekty!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama