Josef Sláma

Místopředseda Trikolory
  • Trikolora
  • Praha 3
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.05.2024 18:22:25

Projev Josefa Slámy na Klárově.

Projev Josefa Slámy na Klárově.

Bohužel dnešní trend, či přání některých je zapomenout či zlehčovat přínos jednoho a já bych řekl toho nejdůležitějšího člena protihitlerovské koalice a to Sovětského svazu a Rudé armády.

 Vážené dámy, vážení pánové, vzácní hosté. Nejprve dovolte poděkovat organizátorům za milé pozvání. Čas plyne a je až neuvěřitelné že od konce druhé světové války uplynulo 79. let, říkám a konstatuji to i s tím že si dodnes pamatuji autobusy se 40.                                                                                                      Ano, pohyb času nezastavíme, je neúprosný , s tím se prostě nic dělat nedá. Díky tomu autentických pamětníků ubývá a je jich poskrovnu. Přesto bychom neměli na události spjaté s tímto tragickým obdobím našich dějin opomíjet, zapomínat na ně, ztrácet přehled a vědomosti, a už vůbec ne elementární úctu k obětem a hrdinům. Bohužel dnešní trend, či přání některých je zapomenout či zlehčovat přínos jednoho a já bych řekl toho nejdůležitějšího člena protihitlerovské koalice a to Sovětského svazu a Rudé armády. Protestují proti přepisování historie, nenechme si vnutit zvrácený výklad dějin. Více než 140 tisíc rudoarmějců položilo život při osvobození naší vlasti, jejích památka nesmí být zapomenuta, jejich čest nesmí být poplivána. Samozřejmě moji úctu má i armáda americká, každý voják který padl za naši zem má mojí hlubokou a nefalšovanou úctu. Každá taková oběť a smrt někoho zarmoutila a způsobila nesmírnou bolest. Právě v těchto dnech umírá nedaleko od nás mnoho vojáků, nenechme si namluvit že mír je sprosté slovo, nepřípustná je i myšlenka že život těchto vojáků vlastně nic neznamená.                                                                             Jakákoliv válka je selhání diplomacie, nesmíme se bát to říkat suverénně a dostatečně nahlas. Děkuji vám za pozornost.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama