Michal Zuna

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.05.2024 13:12:00

Migrační pakt je krok správným směrem. Pracujeme dál

Migrační pakt je krok správným směrem. Pracujeme dál

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.

 Česko není cílovou destinací migrantů s odlišnou kulturou. Máme tu Ukrajince a Slováky, kteří mezi nás skvěle zapadli. Pracují a pomáhají doplnit pracovní trh. Není třeba strašit a děsit palcovými volebními titulky. I to jsem rozebíral v rozhovoru pro CNN Prima News v rámci debat o migračním paktu.

Migrační pakt je krok správným směrem. I když z pohledu Česka krok příliš malý. Přesto nejsme kverulanti, kteří by křičeli jen "NE" a je třeba dále pracovat. S Rakouskem, Dánskem, Nizozemím a dalšími zeměmi spolupracujeme na dalších řešeních, jak migrační problém řešit mimo území EU. Potřebujeme docílit rychlejších návratů nelegálních migrantů, efektivního boje s pašeráky včetně lepší ochrany vnější hranice EU. Migranty je třeba odrazovat tak, aby se lidé na cestu vůbec nevydávali.

Pracujeme na konstruktivních a dlouhodobě funkčních řešeních i přesto, že se z titulků může zdát, že migračním paktem vše končí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama