Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová

  • NEZ
  • Kroměříž
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.06.2024 19:05:00

Proč je NATO čím dál víc blízko válce s Ruskem?

Proč je NATO čím dál víc blízko válce s Ruskem?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k eskalaci napětí mezi NATO a Ruskem

 Protože tu válku chce, eskaluje, připravuje, provokuje, a těm, kdo o tom rozhodují, ať tiše nebo hlasitě, je úplně jedno, že pro své zájmy obětují třeba celou Evropu. Jde o obchody se zbraněmi, o politický vliv, o ekonomické zájmy - ovšem jen těch mocných a bohatých.

Životy normálních lidí, kteří touží v klidu žít ve svých rodinách, jsou jim úplně jedno. Namísto abychom tedy všichni věnovali síly, schopnosti a čas k vytváření podmínek pro co nejlepší životy v našich domovech, v obcích a městech, ve svých zemích, máme opět trpět pro mocenské a obchodní plány bezohledných zájmových skupin, ovládajících veřejný prostor?

Zahrávat si s další možnou válkou je neuvěřitelný hazard, bezohlednost nejvyššího stupně, a ohrožuje nás absolutně všechny. Nesmíme to proto připustit ani podceňovat, ale naopak musíme se proti tomu jasně a nekompromisně vymezovat. Válku odmítnout provokovat jako nepřijatelné řešení čehokoliv, a snahu o její vyvolání chápat jako protiprávní jednání, směřující k ohrožení životů nás všech.

Povinností všech politiků je udržet mír, ne dělat všechno pro to, aby ta válka nakonec byla, protože si to někdo přeje.

Jasný promírový postoj čekám i od politiků českých.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama