Bc. Marcel Kolaja

  • Piráti
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2024 16:21:00

Digitální totalitu nedopustím

Digitální totalitu nedopustím

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k hrozbě ztráty soukromí vlivem digitalizace

 Jsem Pirát, digitalizaci rozumím. Zároveň si moc dobře uvědomuji, jakým hrozbám v digitálním prostoru čelíme. Jedním z největších rizik je ztráta soukromí.

Internet má být svobodný, nesmí podléhat kontrole korporací, úředníků, ani politiků. Je čistě naše věc, co si na Internetu vyhledáváme, o čem si chatujeme s našimi blízkými. Odmítáme prolomení koncového šifrování - to je jako bychom posílali dopisy a pošťák si mohl otevřít zalepenou obálku. Přesto neustále sílí tlaky nám tyto pomyslné obálky otevírat.

Stejně tak moc dobře vím, jakou škodu mohou napáchat technologie v ulicích. Umělá inteligence je dobrý sluha, ale zlý pán. Nesmíme dopustit, aby byly naše ulice pokryty kamerovými systémy na rozpoznávání tváří. Čínský model jasně dokazuje, jaké nebezpečí podobné systémy představují pro svobodu nás všech.

Pět let jsem v europarlamentu prosazoval moderní, digitalizovanou společnost bez ohrožení vašich práv a svobod. Jako lídr Pirátů mám potřebné know-how a zkušenosti. Přijďte 7. a 8. června k volbám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama