Ing. Zdeněk Kovářík

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • krajský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.06.2024 23:08:00

Hlavní město podpoří vzdělávací projekty městských částí

Hlavní město podpoří vzdělávací projekty městských částí

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) poskytlo hlavnímu městu Praze významné finanční prostředky na podporu vzdělávacích projektů. V rámci Operačního Programu Jan Amos Komenský (OP JAK) obdržela Praha přes 6,42 milionu korun.

 Příjemci dotací jsou městské části Praha 3, Praha 5 a Praha 6. Dotace jsou určeny na projekty místních akčních plánů vzdělávání IV. Tyto prostředky tak pomohou se zvýšením kvality vzdělávání v těchto městských částech. Plán je zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání dětí a žáků do 15 let. Zahrnuje oblasti včasné péče, předškolního a základního vzdělávání, zájmového a také neformálního vzdělávání.

„Jedná se o důležitý krok v podpoře a rozvoji vzdělávacích projektů v Praze,“ řekl Zdeněk Kovářík, člen Rady hlavního města Prahy pro oblast financí, rozpočtu, fondů a podpory podnikání. „Jsme rádi, že můžeme prostřednictvím Operačního Programu Jan Amos Komenský přispět ke zvyšování kvality a fungování školských zařízení,“ dodal Zdeněk Kovářík.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama