MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.06.2024 19:05:00

Chyby se stávají, ale je třeba je přiznat a řešit

Chyby se stávají, ale je třeba je přiznat a řešit

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na závěry vyšetřování zásahu Policie ČR na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy

 Po bitvě je každý generál, ale upřímně, tohle bezchybné opravdu nebylo! Pokud mi je vyčítáno, že se v tomto angažuji, tak ano, mám zkušenosti s Integrovaným záchranným systémem. Nacvičovali jsme snad všechny varianty, co se kdy mohou stát. Bylo mnoho indicií, že by mohl spáchat víc než jen sebevraždu, ale přístup policie tomu vůbec neodpovídal.

Ministři už rezignovali kvůli záležitostem, které se ve srovnání s tím, co se stalo, jeví jako malicherné, ale Rakušan se tam bude držet jako veš košile a slaboučký Fiala ho podrží, a ještě pochválí! Rád bych věděl, co z toho nakonec bude.

Nejdříve říkají a vydávají zprávu, že policie nepochybila, a nyní vycházejí najevo podrobnosti, které jasně hovoří o tom, že policie pochybila! Policisté už věděli, že míří do Prahy, je pravděpodobně ozbrojený, v jeho bydlišti je zastřelený otec, a přesto si mysleli, že půjde na zkoušku do Celetné? Hlídka prohlédne 1. a 2. patro a na další dvě se vykašle? Proč? Zvlášť když tam byli hodinu. Projít patra je záležitost 15 až 30 minut.

Vrah trávil 90 procent svého studijního času v hlavní budově, tudíž ji znal nejlépe. Proto je pro mě nelogické stáhnout policisty na jinou adresu a nenechat tam alespoň dva členy hlídky pro kontrolu. Zde selhalo velení. A je toho víc. Proč se neřeší odpovědnost těch, kteří se dopustili zásadních chyb? Jak je možné, že ministři už rezignovali kvůli mnohem menším záležitostem, ale v tomto případě se neděje nic?

Pondělní vysílání CNN jasně ukázalo, jak závažné byly chyby v postupu. Je smutné vidět, jak se situace bagatelizuje a zlehčuje, místo aby se řešila odpovědnost a přijímala opatření, která by zabránila opakování podobných tragédií. Tato situace je frustrující a znepokojující.

Očekáváme, že ti, kteří mají odpovědnost za bezpečnost a ochranu občanů, budou jednat profesionálně a důsledně. Když se to nestane, důvěra veřejnosti se hroutí. Chyby se stávají, ale je třeba je přiznat a řešit, nikoli zametat pod koberec.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama